Companii

Baumix muta fabrica din Gherla si renunta la 20% din angajati

Baumix muta fabrica din Gherla si renunta la 20% din angajati
28.01.2010, 23:08 216

Producatorul de materiale de constructii termoizolante Baumix,detinut de omul de afaceri Augustin Russu, si-a mutat fabrica pecare o detinea in localitatea Gherla la Ploiesti, pentru a reducecosturile cu circa 7%.

In urma mutarii compania va renunta la circa 20% din angajati,respectiv 23 de oameni de la Gherla, iar alti 5 vor fi mutati laPloiesti.

"Decizia a venit pe baza contractarii pietei de constructii, apreviziunilor economice pentru urmatoarea perioada si dinnecesitatea reducerii costurilor operationale. Prin actiunea demutare a celor 5 linii de productie (trei pentru produse prafoasesi doua linii pentru lichide) urmeaza a fi reduse costuriimportante ce tin de chirie, trasport intre punctele de lucru,sustinere a stocurilor in puncte de lucru diferite, costuri deregie", afirma Russu. Angajatii disponibilizati vor beneficia deprevederile Legii 76/2002 si vor primi indemnizatie de somaj,precum si compensatii, insa compania nu a dorit sa precizezevaloarea acestora.

In urma mutarii, fabrica de la Ploiesti s-a extins cu 25%, panala 35.000 de tone lunar. "Capacitatea de productie a Baumix ramaneaceeasi, toata productia fiind insa realizata de aceasta data infabrica din Ploiesti. Splitul inainte de mutare era 28.000 de tonelunar in Gherla si 7.000 de tone in Ploiesti", explica Russu.

Baumix a preluat in septembrie 2007 operatiunile companieiSiegel Chemicals, care detinea o fabrica de adezivi si tencuieli laGherla si activa pe acea platforma cu chirie. "Contractul deinchiriere avea durata flexibila si acest lucru a fost un avantaj",afirma proprietarul Baumix.

Baumix si-a bugetat pentru anul acesta o crestere de 10% avanzarilor, pana la circa 43,8 mil. lei (10,5 mil. euro) siestimeaza ca va trece pe profit dupa pierderile din 2008 si 2009."Tinta pentru 2010 este o crestere cu 10% comparativ cu 2009. Esteclar ca piata in care activam este dependenta de un ritm bun inderularea programului national de reabilitari termice, derelansarea creditelor si de programul «Prima casa». Conformbugetului, avem in plan obtinerea de profit".

Baumix, companie infiintata in 2003 de Augustin Russu, fostuldirector de vanzari al diviziei de adezivi a grupului germanHenkel, a ramas dupa mutarea fabricii de la Gherla cu 80 deangajati. Compania a semnat luna aceasta un contract cu Praktikerprin care va vinde produse din gamele Primus si National (privatelabel pentru Praktiker).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO