Companii

Băutura energizantă din zer, o invenţie realizată cu 50.000 de lei

Autor: Octavian Calei

17.04.2014, 00:06 683
Meotis, un producător de lactate din Covasna, a obţinut printr-un program de cercetare în valoare de 50.000 de lei realizat în colaborare cu institutul naţional de cercetare ICECHIM o băutură energizantă din zerul rămas în urma procesului de producţie.
 
„Ei aveau un produs secundar care rezulta din procesarea laptelui şi noi ne-am gândit să valorificăm zerul deoarece are o compoziţie nutritivă valoroasă prin obţinerea unei băuturi“, a spus la ediţia de miercuri 16 aprilie a emisiunii ZF Live Diana Păsărin, cercetătoare de la ICECHIM.
 
Proiectul a fost cofinanţat de stat cu 45.000 de lei, restul fiind investiţia propriu-zisă a producătorului de lactate şi s-a desfăşurat pe o perioadă de şase luni. Rezultatul constă în produsul numit Fructozer, disponibil în mai multe variante – cu aromă de căpşuni, mentă cu cafea şi lămâie.
 
„Această băutură este foarte bogată în proteine şi vitamine care ar fi păcat să se arunce şi de aceea am găsit această soluţie. Ne-am gândit să fie un produs 100% natural, fără ingrediente artificiale. După cercetări îndelungate am găsit arome care să acopere acel gust specific al zerului şi am reuşit să stabilim o reţetă care să placă consumatorilor“, a declarat Istvan Pal-Jakab, proprietarul fabricii de lactate, prezent şi el la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO