Companii

Belgienii de la Atenor au amânat proiectul de birouri din Pipera

Belgienii de la Atenor au amânat proiectul de birouri din Pipera

Hermes BC e dezvoltat pe un teren de 15.000 mp din Pipera

Autor: Cristi Moga

07.03.2012, 00:05 689

Compania belgiană Atenor, care în 2010 a încercat să meargă împotriva curentului, lansând o investiţie de 30 de milioane de euro într-o clădire de birouri din cartierul bucureştean Pipera, a oprit construcţia în aşteptarea unor semnale certe de revenire a cererii în piaţa imobiliară.

Belgienii spuneau, în toamna anului 2010, că nu au nevoie de finanţare bancară pentru ridicarea unei clădiri de 18.000 de metri pătraţi, parte a parcului de afaceri denumit Hermes Business Campus. Proiectul ar trebui să cuprindă trei clădiri de birouri situate pe un teren de 15.000 de metri pătraţi din apropierea staţiei de metrou Pipera.

"Lucrările de infrastructură la Hermes Business Campus au fost finalizate în cursul anului 2011. Am amânat lansarea lucrărilor la suprastructură în aşteptarea unor semnale evidente de redresare a pieţei de birouri. Anul trecut piaţa birourilor din Bucureşti a înregistrat o cerere (take-up - n.red.) de 200.000 de metri pătraţi, respectiv circa 10% din întreaga piaţă", se arată într-un raport al grupului belgian.

În zona Pipera erau şi sunt şi în prezent câteva zeci de mii de metri pătraţi de spaţii disponibile în clădiri de birouri, dar belgienii sperau într-o revenire mai rapidă a pieţei şi doreau totodată să profite de costurile mai scăzute pentru lucrările de construire.

"Ştim că 20% din birourile din Pipera sunt goale, dar nu suntem chiar stupizi începând această investiţie", spunea la acea vreme Stephan Sonneville, CEO şi acţionar minoritar al companiei belgiene. Pentru lucrările de infrastructură ale proiectului Atenor a lucrat cu firma Octagon.

Atenor a finalizat anul 2011 cu active de 278 de milioane de euro, în creştere cu 3%, cifra de afaceri ridicându-se la 36,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO