Companii

Belgienii de la Bekaert au finalizat achiziţia acţiunilor Pirelli la fabrica de sârmă din Slatina

Belgienii de la Bekaert  au finalizat  achiziţia...

Autor: Florentina Dragu

19.12.2014, 15:09 5080

"Bekaert şi Pirelli au încheiat cu succes achiziţionarea de către Bekaert a unităţiilor de producţie de sârmă de oţell Pirelli în Figline (Italia), Slatina (România) şi Sumaré (Brazilia). Procesul de integrare ale celor trei fabrici în grupul Bekaert va începe imediat", se arată în comunicat.

Ca parte din tranzacţie, va intra în vigoare un acord pe termen lung între Bekaert şi Pirelli, privind livrarea de sârmă pentru anvelope.

Bekaert a obţinut toate acţiunile deţinute de Pirelli în cadrul entităţior din Italia, România şi Brazilia. În cazul fabricii din Slatina, Bekaert a preluat participaţia de 80% deţinută de Pirelli, restul de 20% din acţiuni fiind în continuare deţinut de producătorul german de componente auto Continental, prin filiala Continental Global Holding Netherlands.

"Integrarea activităţilor privind sârma de oţel şi acordul de livrare pe termen lung vor contribui la consolidarea statutului Bekaert de furnizor preferat pentru industria anvelopelor", potrivit comunicatului.

Pirelli a încheiat, la sfârşitul lunii februarie, un acord cu Bekaert privind vânzarea operaţiunilor de cord metalic, care includ cinci fabrici în Italia, Turcia, România, China şi Brazilia, pentru circa 225 milioane de euro.

Achiziţia fabricilor din Turcia şi China va fi finalizată după obţinerea aprobărilor pe pieţele respective, cel mai probabil în primul trimestru al anului 2015.

Potrivit reprezentanţilor Bekaert, rezultatele financiare ale fabricilor nou achiziţionate vor fi incluse în situaţiile financiare consolidate ale grupului începând cu 1 ianuarie anul viitor.

Bekaert, cu 28.000 de angajaţi, are clienţi în peste 120 de ţări, în diverse sectoare economice, iar anul trecut a înregistrat vânzări de 4,1 miliarde de euro.

Pirelli mai deţine în România o fabrică de anvelope la Slatina şi o uzină de filtre pentru motoare diesel la Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO