Companii

Belgienii de la H.Essers dezvoltă un parc logistic de 30.000 mp lângă A1

Autor: Cristina Cuncea

21.01.2013, 00:00 754

Compania belgiană de logistică H.Essers a început construcţia unui parc logistic de 30.000 de metri pătraţi în apropiere de A1 pe un teren de 50.000 de metri pătraţi cumpărat de la firma Universal Property, controlată de omul de afaceri Nicolae Raţiu, care deţine 100 de hectare în această zonă. H. Essers a cumpărat anul trecut terenul în cadrul proiectului Bucharest Industrial Park, iniţiat de familia Raţiu, prin firma Universal Property.

"În prima fază, H. Essers vrea să construiască un depozit de 30.000 de metri pătraţi pe cele 5 hectare de teren achiziţionate şi mai are opţiunea de a mai prelua încă cel puţin 20 de hectare, în funcţie de cum va merge prima fază. După ce termină prima fază, respectiv sfârşitul verii, începutul toamnei, va continua cu faza a doua", a declarat Alexandru Hagea, director de vânzări în cadrul Universal Property.

Firma Universal Property mai deţine circa 100 de hectare de teren în apropiere de A1 Bucureşti- Piteşti, în dreptul localităţii Bolintin Deal, după ce începând din 2005 a vândut 73 de hectare de teren mai multor companii de logistică. H. Essers vrea să ajungă să construiască 100.000 de metri pătraţi în această zonă. "Negociem şi cu alte firme interesate să cumpere loturi de teren din cele 100 de hectare, dar vom şi dezvolta dacă va exista o firmă care ne va cere acest lucru, pentru că noi suntem dezvoltatori", a adăugat Hagea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO