Companii

Belgienii de la Sonaca au început producţia de componente pentru avioane la Moldoveneşti

Belgienii de la Sonaca au început producţia de...

Autor: Laurentiu Cotu

24.10.2016, 00:05 1340

Urmează o nouă investiţie de 18 mil. euro într-o unitate de producţie a pieselor metalice care vor fi utilizate în subansamblurile fuselajelor sau ale aripilor avioanelor.

Producătorul de componente pentru avioane Sonaca Aerospace Transilvania, subsidiara locală a grupului belgian Sonaca, a demarat la începutul acestei luni producţia în fabrica din localitatea Moldoveneşti, judeţul Cluj, cu aproximativ 30 de oameni. Belgienii au realizat până în prezent 75% din investiţia totală de 15 mil. euro de la Moldoveneşti, întreg proiectul urmând să fie finalizat în luna martie a anului viitor.

Fabrica a fost dezvoltată pe un teren de circa 27.000 de metri pătraţi, cumpărat de Sonaca de la dezvoltatorul ceh de parcuri logistice CTP Invest, potrivit do­cu­men­telor Agen­ţiei pen­tru Protecţia Me­diului Cluj. Lu­cră­rile au fost executate de com­pania Wincon din Cluj-Napoca, con­tro­lată de antre­pre­norii Bogdan şi Werner Irsik, potrivit unor in­for­maţii furni­za­te an­te­rior de com­pa­nia clu­jeană de con­strucţii.

La capacitate ma­xi­mă, fabrica de com­po­nente pentru avioa­ne Sonaca din Moldo­veneşti va avea între 200 şi 250 de oameni. La Moldoveneşti vor fi fabricate părţi componente din fibră de sti­clă şi carbon, ale unor subansambluri de la bordul de atac al ari­pilor avioanelor Air­bus şi Embraer. Primele piese fabri­ca­te aici au fost livrate deja companiei-ma­mă, Sonaca, din Bel­gia, po­tri­vit oficialilor Sonaca Aerospace Transil­vania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO