Companii

Belladonna: Aprovizionarea cu medicamente a devenit tot mai dificilă. Mergem la producători

Belladonna: Aprovizionarea cu medicamente a devenit tot...

Autor: Mirabela Tiron

03.04.2017, 00:07 1336
Lanţul de farmacii Belladonna, con­trolat de antreprenorii români Florin şi Alina-Nicoleta Gheorghiţă, a deschis trei noi farmacii în Bucureşti în martie anul acesta, ajungând la 97 de unităţi în total şi ia în calcul deschideri de farmacii şi în provincie. Lanţul, cu afaceri de 220 de milioane de lei, ţinteşte 100 de farmacii în acest an.

„După cum se tot discută în ultima vreme, aprovizionarea cu medica­men­te a devenit tot mai dificilă atât în ceea ce priveşte disponibilitatea (sau mai bi­ne zis indisponibilitatea) de stoc a unor anumite medicamente, ce sunt pre­scri­se si eliberate şi în alte ţări ale Uniunii Europene la preţuri mai mari, sau a altor medicamente al căror preţ a scăzut într-atât de mult încât pro­ducerea lor nu mai are justi­ficare economică“, a declarat pentru ZF Anton Aldea, direc­to­rul executiv al farmaciilor Belladonna.

Lanţul de farmacii lucrează cu mai mulţi distribuitori, dar s-a orientat şi către producători pentru a asigura stocul de medi­camente, anul trecut semnând contracte, prin intermediul unei firme din cadrul grupului, cu producătorii Antibiotice Iaşi, Biofarm, Krka, La­bor­med/Alvogen, Reckitt Benc­kiser, Teva şi alţii, companii ce au por­tofolii generoase de medicamente generice, potrivit lui Anton Aldea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO