Companii

Benvenuti a vândut în 9 luni încălţăminte de 60 de milioane de lei

Dan Pavel, fondatorul Benvenuti

Dan Pavel, fondatorul Benvenuti

Autor: Laurentiu Cotu

30.11.2015, 00:07 872

Retailerul de încălţăminte Ben­venuti, controlat de antreprenorul local Dan Pavel, a realizat în primele nouă luni o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de lei (13,5 mil. euro), în creştere cu 3% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut.

„Am avut afaceri de peste 60 de milioane de lei în primele nouă luni, în creştere raportat la ace­eaşi perioadă din 2014. Evo­luţia pieţei a fost una similară anului 2014, fără creşteri sau scăderi semni­ficative, micile osci­laţii fiind influenţate de vre­me“, au declarat pentru ZF Tran­silvania reprezentanţii com­paniei.

Compania a avut în 2014 afaceri totale de peste 84 de milioane de lei (19 milioane de euro), un câştig net de 6,6 milioane de lei (1,5 milioane de euro) şi un număr mediu de 317 an­gajaţi, con­form site-ului Minis­terului Finanţelor Publice. Cifra de afa­ceri poziţionează com­pania în top cinci cei mai importanţi retaileri de încăl­ţă­minte din România, alături de Deichmann, Leonardo, CCC şi Otter, po­trivit datelor ZF.

Benvenuti a finalizat anul acesta o investiţie de 2,3 milioane de euro, în construirea primului sediu în pro­prietate al companiei din Ora­dea. Compania a cum­părat un teren de circa 8.200 de metri pă­traţi în cadrul par­cului industrial Euro­business 2 din Ora­dea, ridicând aici un centru logistic şi un sediu de birouri, cu o am­prentă totală la sol de 2.500 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO