Companii

Benvenuti: Consumul creşte doar statistic. E nevoie de o majorare reală a veniturilor populaţiei

Dan Pa­vel, proprietarul magazinelor Benvenuti

Dan Pa­vel, proprietarul magazinelor Benvenuti

Autor: Cristina Roşca

20.08.2015, 00:07 898
Antreprenorul Dan Pa­vel, care controlează retailerul de încălţăminte Benvenuti, spune că în piaţă nu se simte o creştere a con­sumului, aceasta fiind doar statistică. Pen­tru un avans real este însă nevoie de o creştere a veniturilor populaţiei.

„Acea creştere a consumului pe care o vedem pe hârtie atât la produsele alimentare, cât şi nealimentare este dată de creşterea gradului de fiscalizare a micilor comercianţi care s-au speriat de numeroasele controale ANAF şi au început să dea bon. Cred însă că este o situaţie temporară.“ Antrepre­norul spune că nu este vorba doar de micii comercianţi care deţin magazine alimentare, ci şi de cei din industria încăl­ţămintei unde activează şi Ben­venuti. Totuşi, în ceea ce priveşte consumul, Pavel este de părere că acesta nu a crescut deloc, iar creşterea salariului minim este insuficientă pentru a da un boost consumului. „Mai mult, dacă ne uităm la micii comercianţi de alimente, fiscalizarea înseam­nă pentru ei o creştere a preţurilor. Ro­mâ­nii plă­tesc mai mult pe alimente şi deci le rămân mai puţini bani pentru produse nealimentare.“

Totuşi, o măsură bine-venită pentru consum este reducerea TVA la alimente, pentru că în supermarketuri şi în magazinele mari ea se traduce în reduceri de preţuri la raft.

Benvenuti este unul dintre cei mai mari jucători din retailul de încălţăminte, cu 46 de magazine şi afaceri de 84 mil. lei anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO