Companii

Benvenuti: Daca vor fi magazine neperformante, le inchidem

08.02.2010, 23:10 157

Retailerul oradean de incaltaminte Benvenuti, controlat de omulde afaceri Dan Pavel, mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri decirca 8,3 mil. euro (aproximativ 35 mil. lei), valoare apropiata derezultatele obtinute de compania bihoreana in 2009.

Benvenuti a incheiat anul trecut cu vanzari totale deaproximativ 8,3 mil. euro, in scadere fata de anul precedent, candafacerile firmei au ajuns la 11,7 mil. euro.

"Vanzarile companiei noastre in acest an vor fi influentate destagnarea pietei de incaltaminte si marochinarie la nivelul anului2009. Probabil ca efectele crizei vor fi resimtite in economie multtimp, iar in ceea ce priveste compania noastra consideram ca s-aatins in prezent un minim al recesiunii financiare. O timidacrestere a veniturilor s-ar putea inregistra, eventual, incepand cual patrulea trimestru al anului 2010", a declarat MirunaDumitrescu, PR manager in cadrul companiei Benvenuti.

Retailerul oradean are o retea de 35 de magazine, anul trecutfiind deschise inca doua noi unitati. Pentru acest an conducereacompaniei nu vrea sa deschida alte magazine, intentia Benvenutifiind de a mentine vanzarile magazinelor la nivelul actual. "Ampastrat in 2009 intreaga noastra retea de magazine", a spus MirunaDumitrescu.

Potrivit reprezentantilor companiei bihorene, in conditiileactuale de criza clientii sunt mai exigenti in alegerile lor,acordand o atentie sporita calitatii si fiabilitatii produsului,raportul calitate-pret devenind factorul decizional in procesul deachizitie.

"In cazul in care vom avea magazine neperformante, magazine caregenereaza in mod succesiv pierderi considerabile, cu siguranta cavom lua decizia de a inchide aceste puncte de vanzare, deoarece nudorim periclitarea vanzarilor celorlalte unitati din reteauaBenvenuti", spune Dumitrescu.

Anul trecut compania Benvenuti avea 235 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO