Companii

BERD a finanţat peste 400 de afaceri româneşti prin programul BAS

AFP/Mediafax

AFP/Mediafax

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.04.2014, 00:00 205

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a finanţat până în prezent peste 400 de microîntreprinderi şi IMM-uri româneşti prin programul Business Advisory Services (BAS), oferind granturi în valoare de peste trei milioane de euro.

BAS România este un program al BERD demarat în 2006 şi finanţat de Ministerul Federal de Finanţe al Austriei, care susţine afacerile mici pentru a accesa servicii de consultanţă care să le ajute în procesul de dezvoltare. Programul oferă subvenţii care acoperă între 25% şi 75% din costul net al unui proiect de consultanţă (maximum 10.000 euro), în funcţie de schema de finanţare aplicabilă. 

„Împreună cu firmele locale de consultanţă am ajutat să crească până acum peste 400 de afaceri”, a declarat Daniela Marin, directorul programului BAS în România. BAS oferă sprijin întreprinderilor private mici care au capital majoritar local, până la 250 de angajaţi şi o cifră de afaceri mai mică de 50 mil. euro, iar perioada estimată de implementare a proiectului este de maximum şase luni.

Noua schemă de finanţare, valabilă în 2014, măreşte procentajul de cofinanţare disponibil pentru regiunea Bucureşti - Ilfov şi menţine cota de 75% cofinanţare pentru domenii prioritare, cum ar fi eficienţa energetică şi protecţia mediului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO