Companii

BERD este interesată să participe la IPO-urile de la Hidroelectrica şi Romgaz

Autor: Alexandru Matei

28.02.2012, 10:45 342

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este interesată să participe la listarea la bursă a unor pachete de acţiuni de la companiile de stat Hidroelectrica şi Romgaz, a declarat marţi Louis Borgo, senior banker în cadrul departamentului Power and Energy al instituţiei europene, la un seminar ZF.

"Credem ca privatizarea trebuie să continue. Este importantă prezenţa sectorului privat în sector pentru a stimula competiţia. Trebuie făcute investiţii în sistemul de transmitere a energiei", a spus oficialul BERD, la seminarul ZF Power Summit 2012.
Borgo afirmă că sectorul energetic din România este avansat comparativ cu corespondenţii din regiune, dar susţine că un factor important este că pe piaţa românească de energie există un reglementator independent.
"Trebuie să atragem atenţia că infrastructura necesită o atenţie sporită, iar în generare sunt necesare investiţii în modernizare şi în eficientizare, precum şi în transportul şi distribuţia de energie", explică Louis Borgo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO