Companii

Bergenbier face 300 mil. euro in tranzactia ABInBev - CVC

Bergenbier face 300 mil. euro in tranzactia ABInBev - CVC
15.10.2009, 23:17 59

Fondul de investitii CVC Capital Partners, care controleazapeste 50 de companii cu afaceri de 88 mld. euro in intreaga lume,va prelua operatiunile locale ale grupului belgian ABInBev (ABI),producatorul Bergenbier, intr-o tranzactie estimata de ZF la celputin 300 mil. euro.

"Este o miscare buna pentru brand. In conditiile actuale,Bergenbier devine al doilea brand ca marime din portofoliul de berial CVC, dupa Jelen Pivo din Serbia", a declarat pentru ZF MihaiGhyka, fostul executiv al InBev Romania si unul dintreoamenii-cheie in dezvoltarea marcii Bergenbier.

InBev Romania este al treilea jucator de pe piata berii, cu cotade piata de 19% in 2008. "CVC Capital Partners s-a angajat sadezvolte in continuare afacerea. CVC priveste actualii executivi siangajati ai companiei ca factori-cheie in procesul de a atingetelurile propuse", a declarat pentru ZF Eduardo Luz, generalmanager al InBev Romania.

CVC va achizitiona operatiunile ABI de pe opt piete europene,intr-o tranzactie de 1,5 mld. euro. Romania este cea mai mare dincele opt piete implicate in aceasta tranzactie, vanzarile de pepiata locala reprezentand peste 25% din total, astfel ca valoareatranzactiei se ridica la cel putin 300-350 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO