Companii

Bergenbier închide fabrica din Blaj

Bergenbier închide fabrica din Blaj
06.08.2010, 16:42 563

Bergenbier a anunţat oprirea producţiei la fabrica din Blaj,dorind să-şi concentreze producţia de bere la Ploieşti, informeazăMediafax.

Închiderea fabricii din Blaj vine după ce compania a renunţat laproducţia de bere în 2009 şi la cea de malţ în iulie 2010, pefondul scăderii pieţei de profil.

"Începând cu ultimul trimestru al anului 2009, pe fondulscăderii cererii pe piaţa berii din România, compania a decisîntreruperea temporară a activităţii fabricii de bere din Blaj şiacoperirea necesarului de producţie de bere de către fabrica dinPloieşti", se arată într-un comunicat al Bergenbier.

Pe lângă unitatea de producţie de bere, la fabrica din Blajexista şi o unitate de producţie de malţ, care a rămas funcţionalăpână la sfârşitul lunii iunie. Începând cu luna iulie, la Blaj afost suspendată şi producţia de malţ.

În condiţiile în care, conform estimărilor Bergenbier, dupăprima jumătate a anului 2010 piaţa berii nu a dat semne deredresare, ci dimpotrivă, a continuat să scadă cu 12% faţă deaceeaşi perioadă a anului 2009, după ce în 2009 scăzuse deja cu 14%faţă de 2008, compania şi-a anunţat intenţia de a păstraoperaţională doar fabrica de la Ploieşti.

În prezent, la fabrica de la Ploieşti se produc toate mărciledin portofoliul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO