Companii

Bilanţul unei pieţe care şi-a turat la maximum motoarele: curierii din top zece raportează creşteri cuprinse între 9% şi 41%

Bilanţul unei pieţe care şi-a turat la maximum...

Autor: Mirabela Tiron

18.09.2014, 00:05 188
Poşta Franceză, care deţine pe piaţa locală compania de curierat DPD, Poşta Germană, prezentă pe piaţa locală prin DHL, americanii de la UPS,  care controlează curierul cu acelaşi nume, dar şi fondul de investiţii Abris Ca­pital Partners care a preluat Urgent Curier şi Car­gus au reuşit să îşi crească businessurile din curie­ratul românesc cu procente cuprinse între 9% şi 41% în prima jumătate a acestui an pe fon­dul cererii mai mari pentru livrarea de colete.
 
Aceste companii din curierat se află în top zece jucători de pe piaţa de profil după cifra de afaceri din 2013.
 
Liderul pieţei, FAN Courier, controlat de antreprenorii Felix Pătrăşcanu şi Adrian şi Neculai Mihai, şi-a majorat afacerile cu 19% în prima jumătate a anului.
 
„Am înregistrat o creştere cu 23% comparativ cu perioada similară din 2013. Segmentul care ne-a adus nouă cea mai importantă creştere a fost cel de business to consumer (clienţi persoane fizice)“, au transmis oficialii companiei Urgent Curier, ce ocupă  locul cinci în topul celor mai mari jucători din curierat. Compania, cu afaceri de 26 de milioane de euro anul trecut, înfiinţată în 2004 de Sebastian Bălăşescu şi Corina Bălăşescu, a fost cumpărată anul acesta de fondul de investiţii Abris Capital Partners. Anul trecut compania avea  45.0000-50.000 de livrări zilice, în medie, în creştere cu aproape 30% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO