Companii

Bilka Steel din Braşov a ajuns la afaceri de 60 de milioane de euro, în creştere cu 41%

Bilka Steel din Braşov a ajuns la afaceri de 60 de...

Autor: Laurentiu Cotu

02.03.2017, 00:04 644
Producătorul de învelitori metalice Bilka Steel din Braşov, deţinut de omul de afaceri Horaţiu Ţepeş, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 60 mil. euro, mai mult cu 41% faţă de anul precedent.

Pentru anul în curs compania estimează o creştere de 20% a afacerilor faţă de 2016, bazată pe o evoluţie pozitivă a pieţei de profil.

„Piaţa de acoperişuri este într-o continuă dez­vol­tare, estimându-se pentru anul acesta o creştere cu 10% faţă de 2015, iar pon­derea învelitorilor metalice în totalul pieţei de aco­peri­şuri creşte constant. Esti­mă­rile noastre arată că anul trecut 70% din totalul aco­perişurilor comercializate au fost reprezentate de cele metalice“, a declarat pentru ZF Transilvania Horaţiu Ţepeş, proprietarul Bilka.

Oficialii companiei braşovene au spus că, pe lângă cifra de afaceri, un indicator relevant al performanţei în acest domeniu este consumul de oţel prevopsit, materia primă utilizată pentru producţie. Bilka Steel a fost în 2016, pentru al treilea an consecutiv, cel mai mare consumator român de tablă prevopsită, cu peste 63.000 de tone achiziţionate, potrivit companiei. Tabla utilizată de Bilka provine de la Arcelor Mittal Polonia, Italia şi Macedonia, dar şi de la Marcegaglia Italia şi SSAB Suedia, potrivit unor informaţii anterioare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO