Companii

Billa deschide supermarketuri în centrele comerciale Winmarkt din Galaţi şi Piatra-Neamţ

Billa deschide supermarketuri în centrele comerciale Winmarkt din Galaţi şi Piatra-Neamţ

Foto Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

06.12.2011, 00:00 962

Reţeaua de supermarketuri Billa, care deţine 59 de magazine pe piaţa locală, va deschide alte două unităţi în centrele comerciale Winmarkt din Galaţi şi Piatra-Neamţ, deţinute de compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD).

Magazinul din Piatra-Neamţ va fi deschis pe 14 decembrie şi va avea o suprafaţă de aproape 900 de metri pătraţi, în timp ce supermarketul din Galaţi va fi deschis la începutul anului viitor într-un spaţiu de 827 de metri pătraţi. Italienii deţin pe piaţa locală 15 centre comerciale de mici dimensiuni, pe structura fostelor magazine universale comuniste din centrul unor oraşe precum Galaţi, Piatra-Neamţ, Vâlcea, Tulcea sau Ploieşti, cumpărate în prima parte a anului 2008.

"Prin acest nou acord, procesul de introducere a ofertei alimentare în centrele comerciale Winmarkt este aproape finalizat. Acest proces, început în anul 2009 ca o componentă importantă a strategiei companiei, a avut drept rezultat implementarea a câte unui operator de supermarketuri în zona centrală a 12 oraşe din reţeaua Winmarkt", a declarat Antonio Di Berardino, CEO al Winmarkt. Billa, companie cu afaceri de 272 mil. euro pe piaţa locală în 2010, a mai deschis în acest an patru magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO