Companii

Blackstone ia trei platforme logistice din România de la Immofinanz într-o tranzacţie internaţională de 300 mil. euro

Blackstone ia trei platforme logistice din România de la...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.02.2016, 19:01 1432

Dezvoltatorul imobiliar Immofinanz a finalizat vânzarea portofoliului său logistic către Blackstone, portofoliu care include 36 de proprietăţi logistice finalizate, cu o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 1 milion metri pătraţi.

Vânzarea a fost finalizată astăzi şi presupune un aflux net de numerar (după rambursarea creditelor) de aproximativ 305 milioane de euro.

Proprietăţile sunt localizate, în principal, în Germania (24), precum şi în Ungaria (5), România (3), Polonia (2), Slovacia (1) şi Rusia (1). Tranzacţia a inclus, de asemenea, trei proiecte în dezvoltare din Hamburg (Germania), Bucureşti şi Ploieşti (România), precum şi un stoc de terenuri.

Tranzacţia se bazează pe o valoare totală a proprietăţilor de aproximativ 536 milioane de euro, excluzând costurile restante de construcţie de aproximativ 28 milioane de euro pentru cele trei proiecte de dezvoltare. Acest preţ reflectă valoarea proprietăţilor la data de 31 iulie 2015.

„Prin această vânzare, finalizăm reorientarea Immofinanz pentru a ne concentra exclusiv pe active din sectoarele comerciale de retail şi birouri. Fondurile generate din această tranzacţie vor consolida bilanţul contabil şi vor fi investite în extinderea portofoliului nostru de birouri de înaltă calitate din Germania, până în 2018", a explicat Oliver Schumy, CEO al Immofinanz.  

Immofinanz este unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din Bucureşti, deţinând şapte astfel de imobile, dar şi parcul Iride Business Park. Portofoliul local al Immofinanz include şi mai multe centre comerciale, precum Polus Shopping Center din Cluj-Napoca sau Maritimo Shopping Center din Constanţa. Totodată, austriecii deţin Armonia Mall din Arad, pe care vor să-l reconvertească din centru comercial în centru logistic, conform ultimelor date. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO