Companii

Blocajul rafinăriilor din Franţa costă Total 45 milioane de euro pe săptămână

Blocajul rafinăriilor din Franţa costă Total 45...

Autor: CătăIina Apostoiu

25.05.2016, 18:49 614

Operarea celor cinci rafinării ale companiei petroliere Total este în prezent grav afectată, impactul economic fiind unul semnificativ pentru un grup care a investit masiv în operaţiunile sale downstream din Franţa, scrie Le Figaro.

Compania operează cinci din cele opt rafinării ale Franţei. Grupul francez nu a comentat cu privire la costuri, însă potrivit mai multor estimări impactul economic ar oscila între 40 şi 45 milioane de euro pe săptămână. Pe plan tehnic, dacă o rafinărie este complet oprită, sunt necesare mai multe săptămâni pentru a o reporni.

Patrick Pouyanne, directorul general al Total, a subliniat că blocajul total sau parţial al celor cinci rafinării ar putea determina grupul francez să-şi “revizuiască serios” investiţiile pe care le are în vizor pentru restructurarea sectorului. În cercul Total, se evită utilizarea cuvântului “şantaj”, subliniindu-se că viziunea lui Pouyanne este ghidată în primul rând de pragmatism. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO