Companii

Blue Air zboară spre 5 mil. pasageri. „Vânzările de la început de an au depăşit aşteptările“. În 2016 operatorul a avut afaceri de 300 mil. euro, iar bugetul pe 2017 este de 400 mil. euro

Gheorghe Răcaru, director general al Blue Air: Continuăm să creştem flota de avioane, mai aşteptăm trei avioane, pe care le vom folosi în orarul de zbor de vară.

Gheorghe Răcaru, director general al Blue Air: Continuăm să creştem flota de avioane, mai aşteptăm trei avioane, pe care le vom folosi în orarul de zbor de vară.

Autor: Mirabela Tiron

16.03.2017, 00:07 796

Gheorghe Răcaru, şeful  celei mai mari companii aeriene cu capital privat românesc, şi-a bugetat afaceri de 400 mil. euro în acest an, faţă de 300 mil. euro anul trecut.

„Continuăm dezvoltarea atât pe rute interne, cât şi pe cele externe. Estimăm pentru acest an 5 milioane de pasageri pe toate rutele. Ne uităm la destinaţii pe care putem să creştem frecvenţele de zbor. Avioanele au zburat cu un grad de ocupare de peste 80% în medie, iar de la începutul anului până acum vânzările la bilete au depăşit proiecţiile noastre“, a declarat Gheorghe Răcaru pentru ZF.

Anul trecut, Blue Air a transportat 3,59 milioane de pasageri pe toate rutele operate, faţă de 2 milioane de persoane în 2015, trafic ce a dus compania pe locul doi în topul celor mai mari jucători de pe piaţa locală, loc ce era ocupat anterior de compania de stat Tarom. Blue Air a avut anul trecut cea mai accelerată expansiune pe piaţa locală, a lansat zboruri în peste 25 de noi rute şi a dezvoltat flota până la 25 de aeronave.

„Continuăm să creştem flota de avioane, mai aşteptăm trei avioane, pe care le vom folosi în orarul de zbor de vară. Vom consolida şi operaţiunile de pe bazele de pe care operăm, Bucureşti, Bacău, Iaşi, Constanţa şi Cluj-Napoca din ţară, dar şi Larnaca, Torino şi în curând Liverpool“. Şeful companiei a spus că va continua operarea pe Bucureşti - Roma, rută pe care există un parteneriat în code share cu Alitalia, după ce operatorul italian a anunţat că se retrage de pe piaţa locală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO