Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: Este posibil ca şi companii româneşti să fie fost afectate de caz Facebook

18 mai 2017 Autor: Mona Scarisoreanu

Investigaţia privind încălcarea legislaţiei în domeniul concurenţei de către Facebook este getionată de Comisia Europeană fiindcă au fost afectate mai multe state membre şi este posibil ca şi companiile româneşti să fi avut de suferit, a declarat, joi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC.

“Este un subiect care este gestionat de Comisia Europeană. Avem aceleaşi reguli de concurenţă în întreaga Uniune Europeană şi cazurile care afectează mai multe state membre sunt gestionate de Comisia Europeană. Acesta este un caz care nu se limitează la piaţa românească. Probabil că sunt afectate şi companii româneşti. Nu ni s-au cerut informaţii de către Comisia Europeană pe acest subiect”, a declarat, joi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei (CC).

Reamintim faptul că, executivul comunitar a amendat Facebook cu 110 milioane de euro pentru că au transmis informaţii înşelătoare în timpul unei analize derulate pentru achiziţia serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014, conform Reuters.

Astfel, Facebook a informat reglementatorii în august 2014 că nu va putea să stabilească o compatibilizare a conturilor utilizatorilor celor două companii, a spus UE.

Comisia Europeană susţine acum că acest lucru era posibil, din punct de vedere tehnic, la acea vreme, iar angajaţii Facebook erau conştienţi de această posibilitate.

 
Cuvinte cheie:
CONSILIUL CONCURENŢEI
, FACEBOOK
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide