Companii

Bogdan Enoiu: Investitorul român e inexistent în proiectele din energie. Nu putem să nu punem şi noi piciorul aici. Nu putem să-i lăsăm pe toţi europenii să vină aici

Autor: Roxana Petrescu

12.03.2013, 21:44 1812

Bogdan Enoiu, cel care conduce de două decenii grupul de comunicare BV McCann Erickson România şi care a finalizat săptămâna trecută prima investiţie în domeniul energiei verzi, spune că antreprenorii români ar trebui să fie mult mai activi în sectorul energiei regenerabile în contextul în care cel puţin până acum cea mai mare parte a proiectelor eoliene sau solare au fost realizate de grupuri străine.

Enoiu crede că din moment ce tot acest boom al energiei verzi este susţinut prin scheme de sprijin plătite la final de consumatorii români prin facturi, câştigurile din aceste proiecte ar trebui să se ducă şi spre companii şi antreprenori locali, nu numai spre mari grupuri internaţionale.

"Energia este un domeniu şi pentru antreprenorii români. Nu putem să nu punem şi noi piciorul aici. Nu putem să-i lăsăm pe toţi europenii să vină aici. China lua în urmă cu 20 de ani de la noi tehnologia, iar acum, după 20 de ani, vin aici şi cumpără. Este inadmisibil. Investitorul român este inexistent. Industria românească trebuie să ţină banii în ţară. Ca guvern aş susţine foarte tare antreprenorii români pentru ca la final el să aibă uzufructul investiţiei", a spus Enoiu în cadrul ediţiei de ieri a ZF Live.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO