Companii

Brandul ascuns al Pepsi în România, produs de 64 de angajaţi

Pe piaţa apelor minerale din România, evaluată la 300-350 de milioane de euro, jocurile sunt făcute în special de antreprenori locali şi branduri precum Borsec, Aqua Carpatica, Izvorul Minunilor sau Dorna (Coca-Cola)

Pe piaţa apelor minerale din România, evaluată la 300-350 de milioane de euro, jocurile sunt făcute în special de antreprenori locali şi branduri precum Borsec, Aqua Carpatica, Izvorul Minunilor sau Dorna (Coca-Cola)

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.12.2013, 08:30 13134

Compania Vitarom Impex din Bucureşti, deţinută de gigantul din industria băuturilor răcoritoare PepsiCo, a avut anul trecut încasări de 1,8 milioane de euro din vânzările de apă minerală naturală Valea Izvoarelor, îmbuteliată în fabrica PepsiCo din Covasna.

„PepsiCo deţine această companie din anul 2010, când a avut loc integrarea îmbuteliatorilor PepsiCo. (...) Este singura fabrică PepsiCo din România unde se îmbuteliază apă minerală“, au declarat reprezentanţii companiei. Aceştia nu au precizat însă câţi litri de apă minerală îmbuteliază în această fabrică şi nici ce cifră de afaceri estimează pentru anul acesta.

WikiZF: Profilul companiei PepsiCo

Acestea sunt primele informaţii despre brandul Valea Izvoarelor lansat în 2012 de PepsiCo pe piaţa locală şi care are ca principali competitori apa minerală Dorna, din portofoliul Coca-Cola HBC, apa minerală Borsec, produsă de Romaqua Group, dar şi mărcile Perla Harghitei, Bucovina sau Perla Covasnei. Marca Valea Izvoarelor este prezentă în mai multe magazine din ţară precum reţeaua de hipermarketuri Carrefour, potrivit datelor ZF.

„Valea Izvoarelor este prezentă acolo unde avem portofoliul de băuturi răcoritoare PepsiCo“, au precizat reprezentanţii PepsiCo.

În fabrica din Covasna se mai produc şi sucurile în ambalaje de sticlă ale PepsiCo, însă afacerile Vitarom Impex, care avea anul trecut 64 de angajaţi, sunt realizate în totalitate de brandul Valea Izvoarelor. PepsiCo mai deţine în România o fabrică de îmbuteliere a bău­turilor răcoritoare în lo­ca­li­tatea Drago­mi­reşti (judeţul Ilfov) şi o unitate unde produce snack­suri în Popeşti-Leordeni (Ilfov).

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO