Antreprenori locali

Brandul de lactate din lapte de capră Rupi încearcă să-şi facă loc în supermarketuri

13 sep 2017 Autor: Roana Rotaru

Fabrica de lactate din lapte de capră Novalact din judeţul Călăraşi, care deţine brandul Rupi, mizează pe afaceri de peste 2,2 mil. lei (500.000 euro) în 2017, după ce în primăvara acestui an a mai adăugat un retailer pe lista principalilor clienţi: Auchan.

Managementul Novalact şi-a propus să atingă o ţintă similară a cifrei de afaceri şi în 2016, pe care nu a reuşit să o atingă, însă vânzările din primele 8 luni ale acestui an indică faptul că anul acesta ţinta de 500.000 de euro este realizabilă.

„Anul acesta ne atingem ţinta, pentru că deja în primele opt luni ale anului 2017 am avut vânzări totale de peste 1,5 mil. lei, adică peste 330.000 de euro“, a spus Liviu Marinel, managing partner şi acţionar al companiei.

Novalact produce circa 140 tone de produse lactate pe an, pe care le vinde în Mega Image, Carrefour, Cora şi Auchan, deţine un efectiv de 500 de capre şi cultivă furaje pe o suprafaţă de 30 de hectare. Compania este deţinută trei antreprenori români, fraţii Sorin şi Liviu Marinel şi Loredana Constantin.

Valoarea pieţei lactate este de un miliard de euro. Principalii competitori ai Novalact sunt companiile producătoare de produse lactate din lapte de capră Klaus (marca Artesana), Super Lactis (marca La Colline) şi alţii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2017

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, lactate
, capra
, Rupi
, supermarketuri
, auchan
, brand
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide