Companii

Brandul de lactate din lapte de capră Rupi încearcă să-şi facă loc în supermarketuri

Brandul de lactate din lapte de capră Rupi încearcă...

Autor: Roana Rotaru

13.09.2017, 00:07 1643

Fabrica de lactate din lapte de capră Novalact din judeţul Călăraşi, care deţine brandul Rupi, mizează pe afaceri de peste 2,2 mil. lei (500.000 euro) în 2017, după ce în primăvara acestui an a mai adăugat un retailer pe lista principalilor clienţi: Auchan.

Managementul Novalact şi-a propus să atingă o ţintă similară a cifrei de afaceri şi în 2016, pe care nu a reuşit să o atingă, însă vânzările din primele 8 luni ale acestui an indică faptul că anul acesta ţinta de 500.000 de euro este realizabilă.

„Anul acesta ne atingem ţinta, pentru că deja în primele opt luni ale anului 2017 am avut vânzări totale de peste 1,5 mil. lei, adică peste 330.000 de euro“, a spus Liviu Marinel, managing partner şi acţionar al companiei.

Novalact produce circa 140 tone de produse lactate pe an, pe care le vinde în Mega Image, Carrefour, Cora şi Auchan, deţine un efectiv de 500 de capre şi cultivă furaje pe o suprafaţă de 30 de hectare. Compania este deţinută trei antreprenori români, fraţii Sorin şi Liviu Marinel şi Loredana Constantin.

Valoarea pieţei lactate este de un miliard de euro. Principalii competitori ai Novalact sunt companiile producătoare de produse lactate din lapte de capră Klaus (marca Artesana), Super Lactis (marca La Colline) şi alţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO