Companii

Britanicii de la GSK analizează o revenire în producţia de medicamente pe piaţa românească

Britanicii de la GSK analizează o revenire în...

Autor: Georgiana Mihalache

10.08.2018, 00:08 23714

Gigantul britanic din industria farma GlaxoSmithKline, care a intrat şi pe piaţa locală în urmă cu aproape 30 de ani, se uită la oportunitatea de a reinvesti într-o facilitate de producţie în România, a spus într-un interviu pentru ZF Dana Constantinescu, directorul general al diviziei farma GSK România.

Ea a precizat că sunt discuţii incipiente şi în prezent se analizează nevoia specifică pe categorii de produse pentru această investiţie în România.

„În acest moment în România nu avem nicio facilitate de producţie. Pe termen foarte scurt nu ne gândim, dar pe termen mediu şi lung există o strategie, am început deja nişte discuţii şi la nivel intern, dar şi la nivel local, dar sunt în stadii mult prea incipiente în acest moment. Suntem în faza de mapare, dar am început o discuţie în acest sens“, a spus Dana Constantinescu.

Planurile GSK vin la trei ani după ce britanicii au decis închiderea fabricii Europharm din Braşov începând cu 2016, cumpărată anul trecut de fraţii Nandor şi Attila Santa, doi antreprenori braşoveni.

Divizia farma a GSK a avut afaceri de 423 mil. lei în 2017, iar divizia consumer a înregistrat 282 mil. lei în 2017, potrivit datelor de la Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO