Companii

Britanicii de la Kingfisher au majorat cu 12 mil. euro capitalul companiei care operează magazinele Brico Depot

Britanicii de la Kingfisher au majorat cu 12 mil. euro...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.02.2018, 00:04 521

Britanicii de la Kingfisher, care deţin în România reţelele de magazine de bricolaj Praktiker şi Brico Depot, au ma­jorat cu 11,6 milioane de euro ca­pi­ta­lul companiei Bricostore România, prin care sunt operate magazine Brico Depot. Aceasta a fost cea mai mare in­fu­zie de capital adusă în ianuarie de ac­ţio­nari din străinătate la o companie în­re­gistrată local, potrivit datelor de la Ofi­ciul Naţional al Regis­trului Comerţului.

Preluarea reţelei Brico Depot a fost mu­ta­rea prin care britanicii de la Kingfisher şi-au făcut intrarea pe piaţa locală în 2013. La acea vreme, reţea­ua se numea Bricostore, însă a fost păstrat doar numele compa­niei care operează magazinele, acestea fiind denumite Brico Depot. Magazi­nele au fost cumpărate de la familia Bresson din Franţa, iar surse citate de Bloomberg spuneau la acea vreme că valoarea tranzacţiei se ridică la 75 de milioane de euro, în condiţiile în care Bricostore avea şi credite de rambursat. Numărul de magazine a rămas con­stant, (15) de la achiziţie şi până acum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO