Companii

Britanicii de la Vast Resources alocă 2,6 mil. dolari pentru dezvoltarea minelor Mănăilă şi Băiţa Plai din România

Britanicii de la Vast Resources alocă 2,6 mil. dolari...

Autor: Cristina Bellu

23.03.2018, 14:41 247

Compania britanică Vast Resources va aloca 2,6 mil. dolari pentru dezvoltarea minelor pe care le administrează în judeţele Suceava şi Bihor, dintr-un fond de 4 milioane de dolari care reprezintă prima tranşă a acordului de finanţare de 9,5 mil. dolari semnat la începutul acestui an cu Mercuria Energy Trading, una dintre cele mai mari companii integrate de energie şi de comercializare a mărfurilor la nivel global.

Prioritatea din acest an a companiei rămâne construcţia complexului metalurgic din apropierea minei sucevene, al cărei scop este de a contribui la reducerea costurilor de transport, eficientizarea întregului proces şi creşterea capacităţii de producţie.  

„(...). Aşteptăm să dezvoltăm proiectele din România şi să investim în continuare în modernizarea minei din Mănăila, căutând noi oportunităţi şi contribuind la restabilirea industriei”, spune Andrew Prelea, CEO Vast Resources.

Cea de a doua tranşă a acordului semnat cu Mercuria Energy Trading, în valoare de 5,5 milioane de dolari, se preconizează că va fi tranzacţionată în luna iulie a acestui an.

Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, compania şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării businessului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO