Companii

Britanicii de la Vast Resources alocă 2,6 mil. dolari pentru dezvoltarea minelor Mănăila şi Băiţa Plai din România

Britanicii de la Vast Resources alocă 2,6 mil. dolari...

Autor: Cristina Bellu

26.03.2018, 00:05 49

Compania britanică Vast Resour­ces va aloca 2,6 mil. dolari pentru dez­volta­rea minelor pe care le admi­nis­trează în judeţele Suceava şi Bihor, dintr-un fond de 4 mi­lioa­ne de dolari care reprezintă prima tranşă a acor­dului de finanţare de 9,5 mil. dolari sem­nat la înce­pu­­tul aces­tui an cu Mer­cu­ria Energy Tra­ding, una din­tre ce­le mai mari com­­pa­nii in­te­­grate de ener­­­gie şi de co­mer­­cia­li­za­re a măr­furilor la nivel global.

Prioritatea din acest an a com­pa­niei ră­­mâne construcţia com­­­­plexului meta­lur­gic din apro­pie­rea mi­nei sucevene, al cărei scop este de a con­­tribui la reducerea cos­tu­rilor de trans­­port, eficientizarea în­tre­gului pro­ces şi creşterea capacităţii de producţie.  

„(...). Aşteptăm să dezvoltăm proiectele din România şi să investim în continuare în modernizarea minei din Mănăila, căutând noi oportunităţi şi contribuind la restabilirea indus­triei“, spune Andrew Prelea, CEO Vast Resources.

Cea de a doua tran­şă a acordului semnat cu Mer­curia Energy Tra­ding, în valoare de 5,5 mi­lioane de dolari, se pre­conizează că va fi tran­zacţionată în lu­na iulie a acestui an.

Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor mine­rale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În com­pletarea activităţii din Africa, în mai 2013, compania şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării businessului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO