Companii

Britanicul Stephen Stead vrea să aducă pe profit afacerile locale ale indienilor de la Glenmark. Deadline, anul 2017

Stephen Stead a fost recrutat de indienii de la Glenmark Pharmaceuticals în calitate de consultant iniţial, însă din ianuarie 2016 a preluat conducerea filialei locale, în locul Lavinei Oprea.

Stead are o experienţă de peste 20 de ani în industria farma şi, prin noul rol, el este la al treilea mandat la vârful unei companii din industria farmaceutică din România (după ce a condus în perioada 2004 - 2006 Terapia din Cluj şi în intervalul 2008 - 2012 Labormed, ambele fiind atunci în portofoliul fondului de investiţii Advent şi vândute ulterior).

Stephen Stead a fost recrutat de indienii de la Glenmark Pharmaceuticals în calitate de consultant iniţial, însă din ianuarie 2016 a preluat conducerea filialei locale, în locul Lavinei Oprea. Stead are o experienţă de peste 20 de ani în industria farma şi, prin noul rol, el este la al treilea mandat la vârful unei companii din industria farmaceutică din România (după ce a condus în perioada 2004 - 2006 Terapia din Cluj şi în intervalul 2008 - 2012 Labormed, ambele fiind atunci în portofoliul fondului de investiţii Advent şi vândute ulterior).

Autor: Corina Mirea

21.03.2016, 00:08 423

Executivul britanic, cu o experienţă de peste 20 de ani în industria farmaceutică, a mai condus de-a lungul carierei două companii de profil din România, Terapia şi Labormed.

Stephen Stead, executivul britanic care a fost numit la conducerea filialei locale a companiei Glenmark Pharmaceuticals la începutul acestui an, şi-a propus ca, până în 2017, să repună pe picioare un business care de la intrarea în România a fost mai mult pe pierdere.

În ultimul an financiar pentru care există date oficiale, respectiv 2014, Glenmark Pharmaceuticals a avut în România afaceri de 43,2 mil. lei şi pierderi de 4 mil. lei. Din 2009 până în 2014, filiala locală a companiei care pune pe piaţă produse fără prescripţie precum HemoroEasy sau RevitaSens, a fost pe profit doar în 2011 şi 2013.

„Glenmark a avut de-a lungul timpului un nivel bun al vânzărilor, însă la nivel de profit lucrurile nu au stat la fel de bine pentru că s-a investit constant în construcţia infras­truc­turii (a forţei de vânzări – n.red.). Obiec­tivul meu este să repun compania pe picioare, să o fac pro­fitabilă şi mai sustena­bilă. Asta ar trebui să se întâmple în 2017, Glenmark România ar trebui să ajungă atunci pe plus, nu cu un profit mare, dar nici pe «zero»“, a spus pentru ZF Stephen Stead, care are mandat până în martie 2017, conform datelor oficiale. El a precizat însă că anul financiar pentru Glenmark Pharmaceuticals în România începe în luna aprilie şi se termină în luna martie, astfel că datele legate de profitabilitate pot varia faţă de cele raportate de Ministerul de Finanţe, fără a spune însă ce rezultate a avut compania în România în ultimul an financiar al Glenmark (aprilie 2014 – martie 2015).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO