Companii

British American Tobacco: Consumul de ţigarete scade cu 2-3% în fiecare an

David O’Reilly, directorului centrului de cercetare şi dezvoltare al BAT

David O’Reilly, directorului centrului de cercetare şi dezvoltare al BAT

Autor: Roana Rotaru

23.06.2017, 00:04 396

BAT a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de aproape 8,2 mld. lei, cu 11% peste nivelul din 2015.

Producătorul de ţigarete British American Tobacco (BAT), care deţine o fabrică în România unde este şi cel mai mare jucător din industria bunurilor de larg consum, a investit peste un miliard de dolari în ultimii cinci ani în cercetarea şi dezvoltarea produselor de vapat şi a produselor care încălzesc tutunul, în contextul în care volumul de ţigarete consumate scade cu 2-3% în fiecare an, la nivel mondial. Fumătorii sunt tot mai preocupaţi de sănătate, motiv pentru care BAT mizează pe produsele de nouă generaţie din industria tutunului, o piaţă estimată de producătorul de ţigarete la 15 mld. de lire sterline.

„Nu cred că ţigaretele tradiţionale vor dispărea cu totul vreodată, dar estimarea noastră este că în anii următori numărul de fumători de ţigarete se va reduce până când aceştia vor reprezenta doar o mică parte din piaţa consumului de tutun. Aceste ţigări vor fi înlocuite de produse de nouă generaţie mai puţin dăunătoare. Piaţa ţigaretelor legale produce cu 2-3% mai puţin în fiecare an. Chiar dacă vindem mai puţin, cifra de afaceri creşte anual pentru că preţurile pot creşte de la an la an“, a spus David O’Reilly, direc­torul centrului de cercetare şi dezvoltare al BAT, menţionând că produsele de nouă generaţie sunt cu până la 95% mai puţin dăunătoare decât ţigările clasice.

Chiar dacă volumul de ţigarete scade anual, numărul de fumători rămâne constant, potrivit reprezentanţilor BAT, care estimează că numărul de fumători de la nivel global va creşte de la 1,1 miliarde în prezent  la 1,5 miliarde până în 2050, datorită creşterii populaţiei globale. În România există 5 milioane de fumători la o populaţie de 19 milioane de locuitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO