Companii

Bucşaru vrea să vândă casele din Green City la schimb cu apartamente vechi

Bucşaru vrea să vândă casele din Green City la schimb cu apartamente vechi

Foto: Shutterstock

Autor: Andreea Neferu

12.09.2012, 16:15 1949

Omul de afaceri Dumitru Bucşaru, dezvoltatorul proiectului de vile Green City din comuna 1 Decembrie, la sud de Bucureşti, speră să crească ritmul de vânzare de locuinţe, după ce a lansat două noi metode de plată: apartamente la schimb şi rate la dezvoltator pe 10 ani cu avans 0%.

Prima metodă, denumită trade-off, presupune un antecontract de schimb pentru locuinţa veche şi plata eventualei diferenţe până la preţul locuinţei noi. Cea de-a doua metodă, cu rate la dezvoltator, constă în plata lunară a unei rate, pe o perioadă de maximum 10 ani, cu o dobândă anuală fixă, în cuantum de 8,5% în euro calculată la preţul de vânzare al locuinţei.

"Suntem foarte flexibili în a găsi diferite metode prin care potenţialul cumpărător îşi poate finanţa achiziţia unei locuinţe în Green City. Spre exemplu, putem să îl ajutăm să îşi închirieze locuinţa veche şi să se mute în Green City, urmând să plătească în contul ratei o sumă echivalentă practic cu o chirie, ţinând cont de chiria locuinţei vechi dar şi de faptul că nu va putea plăti niciun avans", a declarat gabriel Voicu, manager de proiect Green City din partea Coldwell Banker Affiliates of Romania, agent exclusiv al proiectului rezidenţial.

Green City este cel mai mare proiect rezidenţial compus din case din România, aproximativ 700 de unităţi fiind deja finalizate. Preţurile în cadrul proiectului încep de la 69.900 de euro, cu TVA inclusă, pentru casele nefinisate cu o suprafaţă utilă de 108 metri pătraţi şi curte de 80 mp, în timp ce vila cea mai scumpă este finisată, are o suprafaţă utilă de 120 de metri pătraţi şi un pod mansardabil, precum şi un preţ de 132.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO