Companii

Bucureşti-Constanţa în 2 ore şi 30 de minute cu trenul, de vineri. Vedeţi aici cât costă cel mai rapid tren spre mare

Bucureşti-Constanţa cu trenul în 2 ore şi jumătate, de vineri.  Vedeţi aici cât costă cel mai rapid tren spre mare

Autor: Neagu Lidia-Ileana

14.07.2011, 16:07 8526

Durata călătoriei cu trenul pe rutaBucureşti-Constanţa va fi de vineri de 2 ore şi 30 de minute,pentru trenurile care circulă fără oprire, după finalizarealucrărilor de modernizarea a liniei feroviare, a anunţat, joi, CFRSA, scrie Mediafax.

"Odată cu finalizarea lucrărilor dereabilitare pe 174,4 km de linie de cale ferată şi a celor 102poduri şi podeţe, durata călătoriei, în acest sezon estival, va fide 2 ore şi 30 de minute pentru patru trenuri Rapide, care vorcircula fără oprire în staţiile de cale ferată din parcurs. Deasemenea, durata călătoriei pentru celelalte trenuri estivale, carevor avea 4 sau 5 opriri, va fi în medie de 2h şi 50 minute", seprecizează în comunicatul CFR.

În luna iunie CFR SA a anunţat că duratacălătoriei a fost redusă la 2 ore şi 50 min. În vara anului trecuttrenurile parcurgeau distanţa în aproximativ patruore.

În prezent, lucrările de modernizare continuăpe anumite linii din staţiile Săruleşti, Lehliu, Dor Mărunt, DragoşVodă, şi Ciulniţa, între staţiile Săruleşti şi Lehliu (pentruracordarea firului doi la traseul noului pod), Lehliu - Dor Mărunt(pe firul doi), şi pe porţiunea Dragoş Vodă - Ciulniţa (pe firulunu).

După finalizarea întregului program demodernizare, CFR estimează că durata călătoriei pe tronsonulBucureşti - Constanţa va fi de aproximativ 2 ore şi 15 minutepentru trenurile care circulă fără oprire.

Zece curse de tren sunt programate în fiecare zi pe rutaBucureşti-Constanţa, din care trei trenuri Accelerat şi şaptetrenuri Rapid. Biletul pentru o călătorie cu trenul acceleratpleacă de la 41,8 lei (cu loc), iar la Rapid de la 52 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO