Companii

Bucureştiul nu se satură de malluri. Mai este loc de noi centre comerciale în centru şi nord-vest

Bucureştiul nu se satură de malluri. Mai este loc de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.03.2016, 00:07 7730

Pe o piaţă în continuă expansiune, pe care centrele co­mer­ciale continuă să se deschidă, doar două zone ale Capitalei au rămas neacoperite - centrul şi partea de nord-vest.

„O zonă neacoperită până acum este partea de nord-vest, care are potenţial atât din punctul de vedere al infrastructurii, cât şi în ceea ce priveşte dezvoltarea rezidenţială. Acesta este, probabil, unul dintre puţinele locuri unde se mai poate deschide un centru comercial. De asemenea, mai există zona centrală, cu proiectul Casa Radio, un proiect dominant care poate fi exploatat în acest sens“, spune Oana Iliescu, managing director în cadrul companiei de servicii imobiliare DTZ.

Ali Ergun Ergen, care a condus mallurile Plaza şi Băneasa din Bucureşti, este de părere că cererea din partea clienţilor este cea care dictează deschiderea de noi proiecte.

„Depinde foarte mult de cerere, dar şi de competiţia de pe piaţă. Bucureştiul este un oraş mare, aşa că se mai pot des­chide malluri“, spune cel care a deschis Băneasa Shop­ping City în 2008, împreună cu britanicul Michael Lloyd.

Bucureştiul se pregăteşte acum pentru deschiderea a două noi centre comerciale - ParkLake Plaza (o investiţie de 180 de milioane de euro în cartierul Titan) şi Veranda (un proiect ce se dezvoltă în zona Obor). Alte şapte sunt deja deschise şi îşi aşteaptă cumpărătorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO