Bucureştiul nu se satură de malluri. Mai este loc de noi centre comerciale în centru şi nord-vest

10 mar 2016 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Pe o piaţă în continuă expansiune, pe care centrele co­mer­ciale continuă să se deschidă, doar două zone ale Capitalei au rămas neacoperite - centrul şi partea de nord-vest.

„O zonă neacoperită până acum este partea de nord-vest, care are potenţial atât din punctul de vedere al infrastructurii, cât şi în ceea ce priveşte dezvoltarea rezidenţială. Acesta este, probabil, unul dintre puţinele locuri unde se mai poate deschide un centru comercial. De asemenea, mai există zona centrală, cu proiectul Casa Radio, un proiect dominant care poate fi exploatat în acest sens“, spune Oana Iliescu, managing director în cadrul companiei de servicii imobiliare DTZ.

Ali Ergun Ergen, care a condus mallurile Plaza şi Băneasa din Bucureşti, este de părere că cererea din partea clienţilor este cea care dictează deschiderea de noi proiecte.

„Depinde foarte mult de cerere, dar şi de competiţia de pe piaţă. Bucureştiul este un oraş mare, aşa că se mai pot des­chide malluri“, spune cel care a deschis Băneasa Shop­ping City în 2008, împreună cu britanicul Michael Lloyd.

Bucureştiul se pregăteşte acum pentru deschiderea a două noi centre comerciale - ParkLake Plaza (o investiţie de 180 de milioane de euro în cartierul Titan) şi Veranda (un proiect ce se dezvoltă în zona Obor). Alte şapte sunt deja deschise şi îşi aşteaptă cumpărătorii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2016

 
Cuvinte cheie:
malluri
, bucuresti
, constructii
, centre comerciale
, proiect
, infrastructura
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide