Companii

Bulboacă asistă un magnat basarabean

Autor: Cristi Moga

18.10.2010, 23:47 272

Avocatul Adrian Bulboacă, managing partner al firmei Bulboacă& Asociaţii, face parte din echipa de avocaţi care îl asistă pemiliardarul basarabean Anatol Stati într-un litigiu prin careacesta solicită despăgubiri de un miliard de dolari statuluiKazahstan. Stati, considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni deafaceri din Republica Moldova, a intentat un proces la Camera dinComerţ din Stockholm în care acuză o "campanie sistematică dehărţuire" asupra firmei sale Ascom, prin care a fost forţat săvândă operaţiunile din energie derulate în Kazahstan.

El a apelat pentru acest proces la serviciile firmei americane deavocatură King & Spalding, dar şi la avocatul Adrian Bulboacă,"un consultant mai vechi al firmei", scrie publicaţia GlobalArbitration Re­view în ediţia electronică. "Reprezentanţii As­comsusţin că au fost subiectul unei «campanii sistematice de hărţuire»din partea guvernului kazah încă din 2008, care a culminat cuîncheierea contractelor şi preluarea acţiunilor deţinute înzăcămintele petroliere Borankol şi Tolkyn în luna iulie a acestuian", se arată în publicaţia citată. Adrian Bulboacă, cel care afondat propria firmă în 2007, după o lungă perioadă petrecută laLinklaters, a confirmat informaţia, dar nu a oferit detaliisuplimentare legate de acest subiect.

Reprezentanţii Ascom spun că în ultimii zece ani au investit 990 demilioane de dolari în exploatarea şi dezvoltarea unor zăcămintepetroliere care au ajuns să fie operate de către KazMunaiGaz,compania petrolieră de stat, care deţine controlul şi asupracompaniei locale Rompetrol. În prezent, şi statul român se aflăîntr-un litigiu cu acţionarii Rompetrol, de la care este pretinsăplata unei datorii de 571 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO