Companii

Burci schimba managerii de la ICIM Arad

07.05.2009, 15:37 607

Grupul International Railway Systems (IRS), specializat in constructia de vagoane de marfa, cu afaceri anuale de 400 mil. euro, a schimbat managementul companiei de constructii ICIM Arad, preluata la inceputul anului acesta, si pregateste o noua strategie pentru extinderea puternica pe segmentul de infrastructura.

"Negocierile pentru preluarea ICIM au inceput in luna decembrie 2008 si s-au finalizat la inceputul acestei luni. Aceasta achizitie marcheaza debutul nostru in productia de materiale de constructii si constructii in infrastructura, ceea ce va duce la diversificarea portofoliului nostru", afirma Cristian Burci, presedintele IRS, care controleaza companii precum Astra Vagoane Arad, Meva Turnu-Severin si Romvag Caracal, precum si compania de transport pe cale ferata Servtrans.
Reprezentantii IRS nu au dorit sa faca publica valoarea tranzactiei. ICIM Arad era detinuta de un fond de investitii al Bancii Transilvania, BT Invest, si de Ioan Faur, fondatorul companiei. IRS a schimbat deja conducerea ICIM, functia de director general fiind preluata, la 1 mai, de Mihaela Biris, in locul lui Ioan Faur.
Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 40 mil. euro, aproape dubla fata de anul precedent, cand a realizat un business de 22 mil. euro, datorita contractelor aflate in derulare in Arad. Compania reabiliteaza sistemul de canalizare a orasului Arad, proiect finantat de Banca Mondiala, si modernizeaza calea de rulare a tramvaielor din Arad, proiect finantat de catre BERD.
ICIM Arad a fost infiintata in 1961, ca parte a unei societati de stat in domeniul constructiilor civile si industriale. In 1992 a fost privatizata, iar in prezent are 870 de angajati.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO