Burger King pleacă din România

19 iun 2012 Autor: Cristina Rosca

Compania Atlantic Restaurant System, operatorul francizei Burger King în România, va închide săptămâna aceasta ultimele două restaurante pe care le mai avea pe piaţa locală, decizie care marchează ieşirea de pe piaţă a lanţului de fast food. În ultima săptămână au fost închise alte trei locaţii - Băneasa Shopping City, Plaza România şi Bucureşti Mall.

Lanţul de fast-food Burger King, adus pe piaţa locală în urmă cu circa patru ani de oamenii de afaceri Eli Davidai şi Marius Nasta, a intrat pe 8 iunie în insolvenţă la cererea centrului comercial Liberty Center.

Vedeţi şi

Desertul sinistru cu care Burger King a şocat fast-food-ul din SUA

Războiul fast food în România.Cu cine se bate Subway pe o piaţă de 500 de milioane de euro

"Atlantic Restaurant System, operatorul Burger King în România, a intrat în procedură de insolvenţă. Conform prevederilor legale, un administrator a fost numit din oficiu pentru a prelua compania", spun reprezentanţii Burger King fără a da alte detalii.

Surse din piaţa de restaurante, cafenele şi baruri mai spun că cei doi români care deţin franciza Burger King în România încearcă să găsească un cumpărător pentru aceasta. Compania nu a comentat pe marginea acestei informaţii

Citiţi materialul pe larg pe www.zfcorporate.ro

Burger King închide toate restaurantele din România după ce a intrat în insolvenţă

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2012

 
Cuvinte cheie:
Burger King
, restaurante
, franciză
, fast food
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 3 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (3):
gugumax - 21 iunie 2012, 16:09

Asta e un titlu tendentios. Nu Burger King pleaca din România (nu ca ar fi vreo paguba...), ci francizorul intra in faliment - ceea ce e cu totul altceva!

Borasc Sec - 20 iunie 2012, 13:22

Ura si la gara! Sa-i ia si pe restul de fast-food-eri cu ei.
@Alex: ai dreptate. Cel putin in Bucuresti Carrefour nu aduce niciun avantaj. Chiar daca ii am la 2 km distanta.

alex - 19 iunie 2012, 16:02

Duca-se invartindu-se. Nu avem nevoie de mancare pentru obezi. Toti vin sa vanda in Romania ... putini vin sa produca.
Hai Carefour ... du-te si tu. Nu vad nici un avantaj al faptului ca sunt atatea lanturi de supermarketuri. Nu vad nici o concurenta intre marile supermarketuri. Gasesc preturi mai bune la magazinul de la scara blocului.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Închide