Companii

Bursa Română de Mărfuri s-a autorizat ca broker la ASF. „Vom opera un ATS propriu pentru a da drumul la piaţa de derivate“

Gabriel Purice, preşedinte şi director general al BRM:

„Există interes pentru derivatele pe mărfuri în mediul de business în principal din partea companiilor care au nevoie de aceste instrumente financiare pentru acoperirea riscului legat de variaţia cotaţiilor materiilor prime“.

Gabriel Purice, preşedinte şi director general al BRM: „Există interes pentru derivatele pe mărfuri în mediul de business în principal din partea companiilor care au nevoie de aceste instrumente financiare pentru acoperirea riscului legat de variaţia cotaţiilor materiilor prime“.

Autor: Roxana Pricop

17.12.2015, 00:06 580
Bursa Română de Mărfuri (BRM) a primit ieri autorizarea din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a funcţiona ca societate brokeraj, demers necesar pentru a putea administra un sistem alternativ de tranzacţionare (ATS) pe care în viitor să fie cotate instrumente financiare derivate cu activ suport mărfurile.
 
„Piaţa de derivate pe mărfuri este extrem de interesantă, însă din păcate a fost puţin abordată în România. Bursa de la Bucureşti a renunţat la piaţa de derivate în 2013, însă există interes pentru această piaţă în mediul de business în principal din partea companiilor care au nevoie de aceste instrumente financiare pentru acoperirea riscului legat de variaţia cotaţiilor materiilor prime“, a declarat pentru ZF Gabriel Purice, preşedinte şi director general al BRM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO