Companii

Business Lease: IMM-urile închiriază tot mai multe maşini. Leasingul financiar se transformă în leasing operaţional

Business Lease: IMM-urile închiriază tot mai multe...

Autor: Bogdan Alecu

27.07.2016, 00:03 125

Business Lease, una dintre cele mai mari companii de leasing operaţional, prin care companiile închiriază flote de maşini pe termen lung, spune că firma şi-a extins portofoliul de clienţi prin atragerea de IMM-uri, care până acum apelau la achiziţia de maşini prin leasing financiar. 

Business Lease a înregistrat o creştere de 27% a volumului de contracte de leasing operaţional comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în urma extinderii portofoliului de servicii, a creşterii numărului de clienţi şi adresării ofertei către companiile mici şi mijlocii.

„În prima jumătate a anului ne-am direcţionat eforturile spre creşterea portofoliului de clienţi şi către IMM-uri, segment de piaţă deseori neglijat de furnizorii de servicii. Observăm că şi piaţa de leasing operaţional a consemnat o creştere frumoasă în prima parte a anului şi suntem optimişti când vedem această creştere pentru că demonstrează o mai bună educare a pieţei româneşti în ceea ce priveşte acest tip de servicii“, a declarat Philip Aarsman, managing director la Business Lease România.

Compania a intrat pe piaţa locală la finalul anului 2014, când a preluat Fleet Management Services. Firma administrează aproape 3.000 de autovehicule, o treime în leasing operaţional, iar restul prin contracte de management de flotă, pentru clienţi din domeniul farmaceutic, FMCG, energie, industrie, IT sau agricultură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO