Companii

Camioanele Edy, minus 35 mil. euro anul trecut

Camioanele Edy, minus 35 mil. euro anul trecut
26.05.2010, 23:39 257

Afacerile Edy Spedition, cel mai mare transportator rutierlocal, care detine o flota de peste 1.000 de camioane, s-aucontractat anul trecut la 117 milioane de euro, cu 23% sub nivelulinregistrat in anul precedent.

Reducerea activitatii si cererii din sectorul transportuluirutier a dus businessul transportatorului inapoi la nivelul anului2007.

Grupul Edy, care cuprinde pe langa afacerea principala detransport rutier si logistica si compania Autocamion Service sidistribuitorul de carburanti Diesel One, a fost infiintat in 1991de omul de afaceri Alin Popa, care a vandut apoi in 2005 17,5% dinactiuni catre fondul de investitii Balkan Accession Fund.

La inceputul anilor 1990 au fost fondate si companiile detransport Lazar International Company, detinuta de antreprenorulIon Lazar, Dumagas Transport din Craiova, detinuta de omul deafaceri Mihai Dugaesescu, sau Dunca Expeditii fondata de Romeo DanDunca.

Odata cu reducerea afacerilor grupul Edy a restructurat siorganigrama companiei, astfel ca in 2009 numarul angajatilor ascazut la 1.566 de oameni, cu peste 400 de oameni sub nivelulanului anterior.

La inceputul anului 2009 Edy a redus si flota de autocamioanepana la 1.000 de unitati prin returnarea a circa 200 deautocamioane catre firma de leasing finantatoare, Volvo FinanceLeasing. In urma tranzactiei de buy-back Edy Spedition a obtinut 5milioane de euro.

In luna aprilie, la aproape un an dupa redimensionarea flotei,Edy Spedition a anuntat achizitia a 70 de camioane Iveco de ladealerul Cefin, dintre care 35 de unitati sunt autocamioanerulate.

"Anul acesta intentionam sa extindem flota, iar achizitiaacestor 70 de camioane este doar un pas in acest sens", a declaratFlorin Gontariu, director operational al Edy Group.

Reprezentantii Edy Group si ai Cefin nu au facut publicavaloarea tranzactiei, dar potrivit estimarilor ZF, in functie depretul unui autocamion Iveco Stralis nou si a pretului unuiautocamion rulat, valoarea ar putea depasi 3 milioane de euro.

Finantarea a fost realizata prin dealerul de vehicule comercialeCefin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO