Companii

Campioni în Business: 12 români care au spus NU crizei

Campioni în Business: 12 români care au spus NU crizei

Miercuri-seară, Ziarul Financiar, Enterprise Investors şi BCR, cu sprijinul Aso­ciaţiei Triple Helix au acordat premiile „Campioni în Business“

Autor: Vlad Nicolaescu

25.11.2011, 00:05 810

Doisprezece antreprenori români, cu businessuri în domenii precum farma, curierat sau produse cosmetice, au găsit soluţia creşterii chiar şi în perioada crizei, investind în tehnologie, căutând pieţe noi de export şi identificând oportunităţi într-o perioadă în care mai toate pieţele au scăzut.

Miercuri-seară, Ziarul Financiar, Enterprise Investors şi BCR, cu sprijinul Aso­ciaţiei Triple Helix, au acordat premiile "Campioni în Business" tocmai acestor oameni.

"România şi regiunea Europei Centrale şi de Est are mulţi antreprenori talentaţi. Regiunea este însă de cele mai multe ori neglijată de investitorii internaţionali, ceea ce până la urmă este un lucru bun pentru fondurile noastre de investiţii pentru că putem găsi companii cu un potenţial uriaş de creştere", spune Jacek Siwicki, preşe­dinte al Enterprise Investors.

La rândul său, Dominic Bruynseels, CEO al BCR, a spus că antreprenorii şi IMM-urile sunt foarte importante pentru viitorul României, ele fiind cele care au potenţialul de a forma noi locuri de muncă.

"Am găsit exemple foarte bune de antreprenori, însă ceea ce este foarte important pentru aceştia este să se concentreze asupra a ceea ce ştiu să facă, asupra obiectului lor principal de activitate", spune Bruynseels. El a arătat că banca va finanţa în continuare antreprenorii români şi că în ceea ce priveşte restricţiile anunţate de banca centrală a Austriei pentru subsidiarele bancare din Europa Centrală şi de Sud-Est nu se poate pronunţa încă, aşteptând mai multe informaţii din partea băncii centrale austriece.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO