ZF 24

Campionii economiei româneşti. IT-ul duduie. Opt mari sectoare din economie, cu afaceri de 100 mld. lei, cresc cu peste 10%

Campionii economiei româneşti. IT-ul duduie. Opt mari...

Autor: Cristina Roşca

27.07.2015, 00:08 8040

Cifra de afaceri totală a companiilor din România s-a majorat cu 2% anul trecut.

 

 

Serviciile informatice şi fabri­carea calculatoarelor, pie­ţe de 22 de miliarde de lei în care lucrează aproape 100.000 de oameni, au înre­gistrat anul trecut rate de creştere a ci­frei de afaceri cuprinse între 13 şi 19%, fiind vedetele economiei raportat la ritmul de creştere.

Aproape 9.000 de locuri de muncă au fost create în aceste industrii în 2014,  în contextul în care la nivelul celor mai mari 25 de pieţe s-au pierdut 40.000 de locuri de muncă, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la mfinante.ro.

ZF a încercat să surprindă evoluţia de anul trecut a celor mai importante 25 de sectoare economice, analizate după CAEN-ul sub care figurează la Re­gistrul Comerţului. Aces­tea au afaceri cumulate de 884 de miliarde de lei, fiind responsabile de 80% din tot businessul românesc. În topul creşterilor se află printre altele „mo­toarele“ de export ale României, industria auto, responsabilă pentru circa o treime din tot ce trimit companiile prezente local peste graniţă, industria farma şi cea textilă. Doar şase dintre cele mai mari 25 de pieţe din economie au mai postat scăderi anul trecut, în frunte cu segmentul tele­com şi cu indus­tria jo­curilor de noroc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO