Companii

Campofrio a platit 12,3 mil. euro pentru 18% din Caroli Foods Group

06.04.2010, 14:44 42

Gigantul spaniol Campofrio Food Group a oferit 12,3 milioane deeuro si controlul actiunilor filialei locale Tabco-Campofrio pentrua putea detine pachetul de 49% din actiunile companiei Caroli FoodsGroup, joint-venture format impreuna cu producatorul local demezeluri Caroli, potrivit informatiilor remise Comisiei de ValoriMobiliare din Madrid de Campofrio.

Suma este conditionata insa de ajustari finale de pret, potrivitaceleiasi surse. Imediat dupa semnarea acordului dintre Campofriosi Caroli, cele doua companii au anuntat ca gigantul spaniol aachizitionat un pachet de actiuni in numerar pentru a detineparticipatia de 49% in cadrul noului joint-venture, dar nu audezvaluit nici valoarea si nici volumul acestuia.

Ziarul Financiar anunta insa la acel moment, citand surse dinpiata, faptul ca actionarii Campofrio Food Group au platit pestezece milioane de euro pentru a ajunge la o participatie de 49%,respectiv pentru 18% din titluri, si a estimat astfel valoareacompaniei nou create la intre 60 si 70 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO