Când vom circula pe autostradă până la mare: Transporturile deschid circulaţia pe Autostrada Soarelui

2 iul 2012 Autor: Andreea Mioara Neferu

Când vom circula pe autostradă până la mare: pe 20 iulie Transporturile deschid circulaţia pe Autostrada Soarelui

Foto: Octav Ganea

Ministerul Transporturilor va deschide pe 20 iulie circulaţia pe tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia în regim de drum naţional, precum şi pe sectorul Medgidia-Constanţa, în regim de autostradă. Ministrul transporturilor Ovidiu Silaghi a fost astăzi în vizită pe şantierul Autostrăzii Soarelui, unde a spus că inaugurarea celor două tronsoane se va face în a doua parte a lunii iulie, mai exact pe 20 iulie.

Stadiul fizic al celor două tronsoane din Autostrada Soarelui care încă nu sunt gata se ridica la începutul lunii iunie la 54% în cazul secţiunii Cernavodă-Medgdia, respectiv la 85% în cazul Medgidia-Constanţa, potrivit informaţiilor transmise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Pe de altă parte, varianta de ocolire a municipiului Constanţa, care închide Autostrada Soarelui, era finalizată în proporţie de 74% la începutul verii.

Pe 20 iulie ar urma să fie finalizat integral tronsonul Medgidia-Constanţa, construit de italienii de la Astaldi şi de nemţii de la Max Boegl pentru circa 596 milioane de lei (141,9 milioane de euro). Acest sector al autostrăzii, cu o lungime 30,8 kilometri, era construit în proporţie de circa 85% la începutul lunii iunie

În prezent sunt în curs de finalizare fundaţia de drum, asfaltul, podurile şi pasajele, podeţele şi nodul rutier, potrivit CNADNR. În iulie anul trecut o secţiune din această autostradă, pe ruta Murfatlar-Valu lui Traian, cu o lungime de 14,5 kilometri, a fost deschisă la o bandă pe sens, iar la finalul lunii septembrie 2011, au fost deschise toate cele patru benzi pe această secţiune. Până la 1 iunie, CNADNR a plătit constructorilor circa 493 milioane de lei (117,3 milioane de euro) pentru construcţia acestui tronson.

Pe de altă parte, tronsonul Cernavodă-Medgidia va fi deschis doar pe o singură bandă pe sens la 20 iulie. Autostrada Cernavodă-Medgidia era construită în proporţie de 54% la 1 iunie, potrivit datelor furnizate de CNADNR. Termenul estimat de finalizare este ianuarie 2013, însă compania de drumuri va deschide traficul pe o cale de rulare pe 20 iulie 2012. Acest tronson s-a aflat în mijlocul unui adevărat scandal anul trecut, când Ministerul Transporturilor a decis să rezilieze contractul cu firma constructoare Colas. Ulterior, construcţia acestui tronson a fost atribuită consoţiului format din germanii de la Max Boegl şi italienii de la Astaldi.

 
Cuvinte cheie:
Autostrada
, Transporturile
, A2
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
el - 02 iulie 2012, 19:35

Bun si asa noroc cu Boagiu ca a pus piciorul in prag ca altfel cu asta....

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide