Companii

Capitalul Daewoo Mangalia va fi majorat în noiembrie, iar activitatea companiei va fi extinsă

Autor: Ovidiu Bărbulescu - Mediafax

22.08.2011, 14:56 301

Majorarea capitalului şantierului naval Daewoo Mangalia va fi negociată în septembrie şi finalizată în noiembrie, prin aporturi în numerar şi în natură precum şi prin conversia unor creanţe, simultan cu extinderea activităţii şi asigurarea de noi comenzi pentru construcţia de nave.

Reprezentanţii Ministerului Economiei au prezentat Guvernului o informare privind situaţia societăţii cu capital mixt Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), problemele ridicate de conducerea şantierului naval, stadiul discuţiilor purtate cu partenerul coreean şi soluţiile avute în vedere la aceste probleme din punct de vedere tehnic, economic şi juridic.

"Soluţiile avute în vedere se referă, pe de o parte, la reîntregirea capitalurilor DMHI prin aporturi în numerar şi în natură şi/ sau prin conversia unor creanţe certe lichide şi exigibile şi, pe de altă parte, la revitalizarea activităţii şantierului prin noi comenzi de nave şi prin lărgirea obiectului de activitate în domeniul structurilor sudate", au declarat reprezentanţi ai Ministerului Economiei.

Potrivit acestora, cele două părţi au căzut de acord ca un astfel de plan să fie aplicat până la jumătatea lunii noiembrie, soluţiile urmând să fie finalizate prin negocieri cu partenerul coreean în cursul lunii septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO