Companii

Cardurile de sănătate vin la pachet cu buletinul, din 2014

Cardurile de sănătate vin la pachet cu buletinul, din 2014

Autor: Ioana David

16.07.2013, 11:40 1868

Cărţile de identitate vor include de anul viitor şi cardul de sănătate, a anunţat astăzi Cristian Buşoi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Astfel, cei care îşi vor realiza noi cărţi de identitate anul viitor nu vor mai avea nevoie şi de un card separat de sănătate.

În acelaşi timp însă, CNAS va distribui carduri de sănătate pentru cei care nu au nevoie să-şi schimbe cartea de identitate.

“Luna aceasta vor fi produse 200.000 de carduri de sănătate, în august un milion de carduri astfel încât până la finalul anului să ajungem la 7,5 milioane de carduri”, a spus Cristian Buşoi, preşedintele CNAS.

Primele carduri de sănătate vor fi distribuite în Arad, unde se derulează un proiect-pilot. Buşoi nu a anunţat un termen de la care va începe utilizarea acestor carduri, însă odată implementat, cardul de sănătate va face calitatea de asigurat în sistemul de sănătate. Totodată, pe baza accesării acestui card, medicii, spitalele, laboratoarele, policlinicile vor putea să-şi deconteze serviciile de la casele de asigurări

Cardurile vor fi distribuite de medicii de familie care vor trece pe acestea informaţii legate de grupa sanguină, RH, boli majore cu impact şi dacă posesorul este de acord să fie donator de organe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO