Companii

Care este diferenţa dintre o sticlă Pepsi de 0,5 l şi o cutie de 0,33 l? A doua nu este produsă în România

Care este diferenţa dintre o sticlă Pepsi de 0,5 l şi o cutie de 0,33 l? A doua nu este produsă în România

Foto Victor Ciupuligă

Autor: Ioana David

13.09.2011, 00:03 3779

Gigantul american PepsiCo importă cutiile (can-urile) de Pepsi de 0,33 litri din Grecia, aceasta fiind singurul ambalaj pe care compania nu îl îmbuteliază în România. Fabricile companiei din România îmbuteliază însă sticla de 0,2 l, PET-ul de 0,5 l, 1 l, 1,5 l, 2 l şi 2.5l.

"La începutul acestui an, PepsiCo România a luat decizia de a produce intern, în cadrul PepsiCo, în filiala din Grecia, produsele ce intră în această categorie, folosind astfel resursele interne ale companiei. În trecut, dozele de Pepsi erau îmbuteliate cu ajutorul unui co-packer extern, neexistând o linie de îmbuteliere pentru doze de aluminiu 0,33 l în fabricile PepsiCo din România", au spus reprezentanţii PepsiCo.

În România, PepsiCo deţine 3 unităţi de producţie pentru băuturi răcoritoare (cea mai nouă dintre ele, situată în Dragomireşti, judetul Ilfov, a fost inaugurată în septembrie 2009) şi una pentru snacks-uri (în Popeşti-Leordeni, inaugurată în 1995).

Grupul american şi-a integrat afacerea din Româ nia, respectiv producătorul Star Foods şi îmbuteliatorul Pepsi anul trecut, ca urmare a unei tranzacţii internaţionale.

"Decizia de a îmbutelia băuturile noastre carbonatate în doze de aluminiu de 0,33 l pe o linie deţinută de către PepsiCo în loc de a apela la un partener extern a venit firesc în urma fuziunii PepsiCo cu cei doi mari îmbuteliatori ai săi", au mai spus reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO