Companii

Care sunt acţiunile care au sfidat cei cinci ani de criză şi au reuşit să le aducă profituri investitorilor

Autor: Adrian Cojocar

17.09.2013, 00:08 17

Deşi indicii bursei de la Bucureşti sunt uşor pe plus de la momentul falimentului băncii americane Lehman Brothers, care a declanşat criza, doar 16 dintr-un total de 61 de acţiuni listate pe bursa de la Bucureşti le-au adus investitorilor câştiguri în ultimii cinci ani, incluzând şi dividendele acordate în această perioadă.

Producătorul de medicamente Zentiva Bucureşti (SCD), Voestalpine Vae Apcarom Buzău (APC), specializată în material rulant, şi producătorul de componente pentru avioane Aerostar Bacău (ARS) au fost principalele câştigătoare ale crizei financiare, acţiunile acestor companii aducând în ultimii ani cele mai mari randamente pe bursă, de peste 100%.

Astfel, cei care au mizat pe acţiuni Zentiva aproape că şi-au triplat banii, incluzând dividendele, câştigul investitorilor ajungând la 170% din data de 13 septembrie 2008, înainte de prăbuşirea băncii americane Lehman Brothers, momentul zero al crizei financiare mondiale.

Titlurile Voestalpine Vae Apcarom Buzău şi Aerostar Bacău le-au adus investitorilor randamente substanţiale în ultimii cinci ani, de 120% şi respectiv 109%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO