ZF 24

Care sunt companiile care au primit cei mai mulţi bani din contracte cu statul anul trecut

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Andrei Cîrchelan

28.10.2013, 20:44 1302

Companiile FCC Construccion, Expert Petroleum şi Termogaz Company au cele mai mari atribuiri de contracte din bani publici derulate prin Sistemul Electronic de Achi­ziţii Publice (SEAP) anul trecut, conform top 20 după valoarea achiziţiilor publicate compilat de Institutul pentru Politici Publice (IPP) în baza unor date livrate de administratorul SEAP.

Valoarea totală a fondurilor cheltuite de autorităţile contractante în proceduri de achiziţii publice derulate anul trecut prin SEAP s-a ridicat la 15 mld. euro, în scădere cu 7% faţă de anul anterior. În perioada 2010-2011, valoarea rulată prin SEAP crescuse cu 58%.

În majoritatea cazurilor, criteriul cel mai des folosit în atribuirea contractului a fost preţul cel mai scăzut, iar un sfert din banii cheltuiţi în achiziţii publice a provenit din fonduri europene. Aproxi­mativ 40% din valoarea totală a contractelor atribuite anul trecut prin SEAP au provenit din proceduri în care au fost doar unu sau doi ofertanţi, iar licitaţia deschisă a fost procedura cel mai des utilizată, potrivit studiului IPP.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO