Companii

Care sunt pieţele în care s-au schimbat cei mai mulţi CEO

Care sunt pieţele în care s-au schimbat cei mai mulţi CEO

Despre cine sunt executivii care au preluat funcţia de CEO în ultimul an în cea de-a cincea ediţie a anuarului „Who’s who in business - Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business“, care va apărea pe piaţă săptămâna viitoare.

Autor: Adelina Mihai

23.10.2012, 00:07 407

Companiile din asigurări, din industria cosmeticelor şi din domeniul farmaceutic au schimbat cei mai mulţi CEO în ultimul an, potrivit celei de-a cincea ediţii a anuarului "Who's who in business 2012 - Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business".

Nevoia de strategii noi şi de găsire a unor segmente profitabile în industria asigurărilor, o piaţă aflată de 5-6 ani pe pierderi, i-a determinat pe acţionari să caute noi oameni pentru echipele de top management. Alin Bucşa (preşedintele directoratului Astra Asigurări), Romeo Jantea (vicepreşedintele directoratului Uniqa Asigurări), Bram Boon (directorul general al ING Asigurări de Viaţă), François Coste (directorul general al Groupama Asigurări), Sânziana Maioreanu (CEO al Aegon Asigurări) sau Remi Vrignaud (directorul general al Allianz-Ţiriac Asigurări) sunt doar câteva dintre cele mai importante preluări de mandate în industria asigurărilor din ultimul an.

În domeniul farmaceutic, unul dintre cele mai dinamice sectoare în materie de schimbări de CEO din ultimii ani, companii precum Centrofarm, Actavis, Regina Maria, Farmaciile Dona, MSD, Boehringer Ingelheim sau Pfizer şi-au ales noi şefi care să facă faţă provocărilor unui mediu ostil, în care noua taxă de clawback plătită de producători au dat dureri de cap managerilor (care trebuie să întoarcă către stat 30% din vânzări în contul acestei taxe).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO