Companii

Carne de porc „în viu“, mai scumpă cu 55%

Carne de porc „în viu“, mai scumpă cu 55%

Autor: Roana Rotaru

25.08.2016, 00:07 1140

Preţul cărnii de porc „în viu“ a crescut cu circa 55% faţă de primele luni ale anului, de la 3,92 lei kilogramul, cu cât se vindea în luna ianuarie, la 6,06 lei în iulie 2016, potrivit datelor furnizate de către Asociaţia Producătorilor de Carne de porc din România (APCPR).

Preţurile au crescut după ce marii exportatori de carne de porc din UE s-au orientate către pieţele din Asia, lăsând fermierii locali să răsufle după o perioadă în care au vândut carnea de porc sub costul de producţie, care este de circa 5 lei pe kilogram „în viu“.

„Marii producători şi exportatori precum Spania, Germania, Danemarca au exportat în Asia cu 20% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, ca atare a scăzut presiune pe piaţa europeană, implicit şi la noi“, a declarat pentru ZF Ioan Ladoşi, preşedintele APCPR.

Efectivul de porcine din România este de 4,92 milioane de capete de animale, potrivit INS, iar industria creşterii porcinelor număra anul trecut 623 de companii care aveau o cifră de afaceri cumulată de 2,7 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO